Radical Sound on MySpace


 

Radical Sound Reggae on You
Tube

 

 

Radical Sound Reggae on Hyves

 

 

Radical Sound Reggae on Twitter

 

 


Print this page

News in Dutch / Nederlands

Jul 13, 2009

Third World op woensdag 22 juli in de Melkweg


Third World is ontstaan in 1973 toen voormalige bandleden van de Inner Circle besloten om een nieuwe band te beginnen. Hun eerste album werd op Jamaica zeer goed ontvangen. Met het uitbrengen van het tweede album 96° in the Shade, sloeg de band een andere weg in. Zanger Prilly maakte plaats voor Bunny Rugs. De opvallende nummers van dit album waren 1865 (96° in the Shade), Rhythm of Life en Bunny Wailer-cover Dreamland. Eerstgenoemde track groeide uit tot een reggae anthem.

Het grote, commerciële succes van Third World kwam eind jaren ´70 en begin jaren ´80 met als hoogtepunt de wereldwijde hit Now that We Found Love, een cover van The O´Jays. Het met soul, funk en pop vermengde reggaegeluid van de band leverde Third World veel kritiek op onder reggaepuristen, maar bracht hen ook onder de aandacht bij Stevie Wonder. Deze grootheid ging een samenwerking met de band aan en schreef mee aan Third World-hit Try Jah Love.

Vanaf de tweede helft van de jaren '80 werd het stiller rond de hitformatie. Op de achtergrond werkte de band echter door en in versterkte bezetting spelen ze inmiddels weer over de hele wereld.

 


Add A Comment


Add A Comment

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Code in the picture:
Your Name(*):
Comment(*):
 
Bookmark and Share

Previous page: News
Next page: Newsletter