Radical Sound on MySpace


 

Radical Sound Reggae on You
Tube

 

 

Radical Sound Reggae on Hyves

 

 

Radical Sound Reggae on Twitter

 

 


Print this page

News

Jul 15, 2013

Win 2 Kaartjes bij Radical Sound voor Bitty McLean meets the High Notes - Melkweg Amsterdam


Het is alweer even geleden dat we concertkaartjes hebben weggegeven bij Radical Sound. Maar nu gaat het weer gebeuren!

We geven één maal 2 kaarten weg voor Bitty McLean meets the Highnotes in de Melkweg Amsterdam - 25 juli 2013.

De Jamaicaans/Britse muziekproducent en reggae/ loversrock-zanger Bitty McLean, die onder meer voor UB40 produceerde en in 1993 een grote hit had met ‘It Keep Rainin’ staat deze avond op het podium samen met de Amsterdamse formatie Rudie Rich and the High Notes, de ‘Rolls Royce’ onder de Europese backingbands op het gebied van ska en reggae.

Old School - Young Blood’ is een term die gebruikt wordt voor een genre dat de laatste jaren razend populair is geworden,met name in de Engelse (reggae) clubscene. Jonge artiesten maken nieuwe teksten en melodieën over reeds bestaande, inmiddels bewezen klassieke, backingtracks uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw - en dan met name uit de stal van de befaamde Studio One (Coxsone Dodd) 13 Brentfort road en de grote concurrent net om de hoek, Duke Reid's Treasure Isle 33 Bond street Kingston Jamaica.

Delroy McLean (1972) beter bekend als "Bitty", zogenoemd omdat hij zo klein van stuk was, maar gezegend met een fantastisch stemgeluid, is de meest succesvolle artiest op dit gebied. "On Bond Street" is dan ook de naam van zijn zeer populaire eerste album in dit genre.

Bitty McLean zal begeleidt worden door Rude Rich and the High Notes, die bij uitstek geschikt zijn om de Rock Steady klanken uit de Treasure Isle studio te vertolken. Deze Amsterdamse formatie heeft in de afgelopen 15 jaar al heel wat Jamaicaanse artiesten die aan de wieg van de reggae-muziek stonden mogen begeleiden zowel in Nederland als in de rest van Europa zoals bijvoorbeeld Derrick Morgan, Alton Ellis, Ken Boothe en de Heptones en vele anderen!


 

 

 


Add A Comment


Add A Comment

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Code in the picture:
Your Name(*):
Comment(*):
 
Bookmark and Share